Vad ingår på GI Viktkoll?

Ett medlemskap på GI Viktkoll ger dig tillgång till allt på vår sajt, vår enorma receptbank med nästan 1 700 med GI-recept, hjälp att hålla koll på vad du äter varje dag med matdagboken Håll Koll, räkna efter hur många extra kalorier du gör av med genom att fylla i motionsdagboken - och mycket mer.

Redan om några minuter kan du börja använda ditt medlemskap och öka dina chanser till en lyckad viktminskning! Klicka på knappen, bli medlem och starta ditt nya liv!
Nedan kan du läsa mer om alla hjälper, motivatorer och verktyg som du får tillgång till genom ditt medlemskap.

 

Hälsotestet

Hälsotestet är det första steget i din resa. Det hittar du på mitten av förstasidan. Du får hjälp att analysera dina förutsättningar, dina erfarenheter och din potential. När du har fyllt i hela hälsotestet kommer du få veta vad du behöver förändra, förbättra och förenkla för att lyckas! 

3-stegsprogrammet

När du känner att du har nog med kött på benen för att göra en aktiv förändring är 3-stegsprogrammet verktyget som ger dig daglig coaching och fungerar som ett ramverk för din viktminskning.

Håll Koll, motionsdagboken och dina andra viktminskningsverktyg

När man följer ett kostprogram behöver man stöd och hjälp för att nå sina mål. Vi har utvecklat ett antal verktyg som lyfter dig på vägen och banar vägen för ditt nya, lättare liv. Håll Koll är platsen där du fyller i vad du äter för att just hålla koll på ditt intag och fördelningen av fett, kolhydrater och protein. I motionsdagboken fyller du i din motion och kan enkelt se hur många kalorier du gjort av med. Med hjälp av Mina kurvor kan du också följa och analysera din viktnedgång.


Receptbanken

En av de viktigaste och mest unika fördelarna du har som medlem på GI Viktkoll är våra cirka 1 700 näringsberäknade GI-recept. I receptbanken hittar du allt från lättlagad vardagsmat till festlig kalasmat. Receptbanken är uppdelad i frukost, mellanmål, lunch och middag. 

GI-skolan

Har du fyllt i ditt personliga kontrakt och din hälsorapport vet du nu varför du inte har lyckats förr – och varför du kommer att lyckas den här gången. I GI-skolan lär du dig det mesta om GI-metoden och hur du lyckas med din viktminskning med hjälp av den. Uppdelad i tolv kapitel lär den dig allt du behöver veta för att uppnå och behålla de resultat du längtar efter.

Community - forum, chattar och vänner

Ibland vill man ha andras åsikter och support genom sin viktminskning. Då kan det vara bra att publicera vad man har på hjärtat i vårt forum. Där kan du också hitta vänner som precis som du jobbar med sin viktminskning. På chatten hittar du varje vecka våra GI-experter som svarar på just dina frågor om GI-metoden, motion och hälsa.

Löpsedeln och våra artiklar

Artiklarna på GI Viktkoll kommer att hjälpa dig i din viktminskningsresa och bättra på din kunskap om GI och hur kroppen reagerar på GI-metoden. I vår artikelbank finner du inspirerande artiklar om bland annat mat, hälsa, motion, och motivation. Du kan också låta dig motiveras av våra vikthjältar och läsa deras inspirerande framgångshistorier.
Läs framgångshistorier.

Experternas frågor och svar

I experternas frågor och svar hittar du mängder av tips och vanliga frågor som vi genom åren har samlat ihop från våra medlemmar. Här kan du få svar på frågor som varför du inte bör dricka vin under den mest intensiva viktminskningen, varför barn inte får äta mat ur rivstartsfasen eller hur det är möjligt att man måste äta fett för att bränna fett.

Mitt personliga kontrakt

Ditt personliga kontrakt är ett avtal med dig själv och kommer att hjälpa dig att nå ditt viktmål. I ditt kontrakt skriver du upp varför du har valt att förändra ditt liv och lovar dig själv att du framöver kommer att vara sund, hälsosam och lättare!